Mainos
Mainos

23.9.2015. Peltilihapiirakka, lihis, levylihapiirakka – rakkaalla retroherkulla on monta nimeä! Kokeile klassikkoreseptiä, joka on peräisin Hanna Gullichsenin ja Joonas Laurilan kirjasta 400g – Parhaat jauhelihareseptit (2015). Herkun loihti Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen.

Lihapiirakka 5-8 hlölle

  • 2 pkt voitaikinaa (à 500 g)
  • 3 kananmunaa (yksi voiteluun)
  • 2 dl riisiä (itse käytin jasmiiniriisiä ja toimi hyvin, mutta basmati varmaan paremmin. Tai sitten perus unclebensit.)
  • 4 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 2 sipulia, hienonnettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl cayennepippuria

Valmistusohje

1) Sulata voitaikina.

2) Keitä kananmunat koviksi (6-7 minuuttia). Kuori ja hienonna ne.

2) Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

3) Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

4) Paista sipuli ja jauheliha.

5) Sekoita kypsän riisin joukkoon jauhelihaseos ja hienonnettu kanamuna. Mausta seos paprikalla sekä musta-, valko- ja cayennepippurilla. Maista ja mausta (tuplasin sen jälkeen mausteet). Älä maista enää. Seis. Täytettä täytyy jäädä piirakkaankin.

6) Kauli taikinat levyiksi. Laita toinen levy uunipellille leivinpaperin päälle.

7) Levitä täyte taikinalevylle.

8) Asettele toinen taikinalevy lihapiirakan päälle, leikkaa ylijäävät siivut pois (jos haluat, mutta muistele, onko kukaan koskaan valittanut hitusen turhan paksuista voitaikinareunoista). Taita ylempi levy hiukan alemman alle.

9) Pistele piirakan pintaan reikiä haarukalla ja voitele piirakka kevyesti vatkatulla kananmunalla.

10) Paista lihapiirakkaa uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme