Mainos
Mainos

Makuja-kokki Petteri Luoto kokkasi Kiinan kulttuuriin tyypillisellä tyylillä katukeittiössä.

Ainekset

  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 2 kanamunaa
  • 2 keltuaista
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl kermaa
  • 2 rkl raastettua parmesania
  • suolaa ja mustapippuria

Grillauskastike

  • 2 rkl Teriyaki-kastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • 1 tl seesam-öljyä
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • 1 tl hienonnettua sitruunaruohoa
  • Marinoitu kurkku "Liang Ban Huang Gua"
  • 1 kurkku
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl seesam-öljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä

Crepes a la Shanghainese

  • 1 kuppi (150 g) vehnäjauhoja
  • 2 munaa
  • 2 kuppia (5 dl) maitoa
  • 30 g sulatettua voita
  • suolaa

Täyte

  • hienonnettua ruohosipulia
  • hienonnettua tomaattia
  • hienonnettua chiliä
  • majoneesia

Valmistusohje

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja leivo käsin lihapullia. Painele pullia kämmenellä hieman, kypsyvät nopeammin grillissä. Voit paistaa myös paistinpannulla.

Sekoita kaikki aineet keskenään ja valele sudilla grillaamisen aikana. Jos paistat paistinpannulla, lisää grillauskastike vasta paiston loppuvaiheessa. Kastike sisältää sokeria (teriyaki-kastike), joten se saattaa palaa pannuun kiinni, jos sitä paistaa pitkään pannulla!

Kuori kurkku ja leikkaa pieniksi paloiksi. Hienonna valkosipuli ja pyöritä seesamöljyn ja kurkkujen kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla kevyesti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme