Mainos
Mainos

Lihapullat kermakastikkeessa

Usein lihapullat tulee ostettua valmiina, mutta vaihtelun vuoksi ne voi välillä valmistaa alusta asti itse. Kastikkeen rasvamäärää voit säädellä valitsemalla lukuisista kermalajeista sopivimman.

5 annosta

  • 600 g nauta-sika-jauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl maitoa
  • ½ rkl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • ½ sipuli
  • 1 muna
  • voita paistamiseen

Kermakastike

  • 30 g voita
  • 30 g vehnäjauhoja
  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl kermaa
  • 1 tl soijaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Sekoita korppujauhot ja maito ja jätä turpoamaan vähintään 10 minuutiksi. Hienonna puolikas sipuli erittäin ohueksi hakkelukseksi ja kuullota se, älä ruskista.

2. Sekoita suola ja muna jauhelihan joukkoon. Lisää sipuli, korppujauhoseos ja pippuri. Sekoita hyvin. Paista kokeeksi yksi lihapulla ja tarkista maku. Muotoile jauhelihataikinasta pyöreitä, noin 15 grammaa painavia pullia. Paista lihapullat paistinpannulla voissa niin, että ne muotoutuvat kauniin pyöreiksi.

3. Kastike: Lämmitä kerma. Sulata toisessa kattilassa voi. Nosta voikattila levyltä ja sekoita joukkoon jauhot. Nosta kattila takaisin kuumalle levylle ja lisää lihaliemi. Anna hautua 10 minuuttia. Lisää lämmin kerma ja hauduta, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla, joka antaa kastikkeelle kauniin ruskean värin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme