Mainos
Mainos

Linssit sopivat loistavasti keittoihin, mutta niistä saa myös herkullisen ja proteiinipitoisen salaatin. Tämän Samassa liemessä -ohjelman reseptin mausteilla salaatti ei ole enää koskaan mautonta!

Ainekset

  • 4 dl belugalinssejä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 2 porkkanaa
  • ½ punasipuli
  • tilliä
  • 1 kevätsipulin varsi

Kastike

  • 1 dl omenaviinietikkaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl juustokuminaa
  • ¼tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl chilirouhetta
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 1 rkl karkeaa sinappia
  • 3 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

Huuhtele linssit ja lisää ne runsaaseen kiehuvaan veteen, joka on maustettu suolalla, mustapippurilla ja laakerinlehdellä. Anna kiehua noin 10 minuuttia tai kunnes linssit ovat kypsiä mutta silti vielä napakoita. Valuta linssit ja huuhtele ne kylmällä vedellä.

Tee linssien kiehuessa kastike. Laita kaikki ainekset kannelliseen hillopurkkiin ja ravista voimakkaasti. Sekoita kastike linsseihin niiden ollessa vielä lämpimiä.

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori punasipuli ja suikaloi se ohuesti.

Sekoita porkkana ja punasipuli linssien joukkoon. Viimeistele tilillä ja silputulla kevätsipulilla.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme