Mainos
Mainos

Lipeäkalaa pitää aina liottaa vedessä muutamasta tunnista vuorokauteen ennen keittämistä. Lipeäkala saa silloin kiinteämmän rakenteen ja mahdolliset lipeäjäämät myös poistuvat. Itse asiassa paras tapa keittää lipeäkala on tehdä se mikroaaltouunissa.

Neljälle

  • 2 pakettia lipeäkala
  • 2 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • bechamelkastiketta
  • sinappia
  • vihreitä herneitä
  • rouhittua maustepippuria

Valmistusohje

1. Nosta liotettu kala tilavaan vuokaan nahkapuoli alaspäin. Suolaa - kalasta tulee vähän kiinteämpää. Tai suolaa kypsennyksen jälkeen - kalasta tulee vähän pehmeämpää.

2. Peitä vuoka kannella tai tuorekelmulla. Pane mikroon 6 minuutiksi täydellä teholla. Käännä vuokaa ja laita mikroon vielä 6 minuutiksi. Anna lämmön tasaantua.

3 Tarjoile kala bechamel(valko-)kastikkeen, sinapin ja vihreiden herneiden kanssa. Keitetyt perunat kuuluvat asiaan, samoin suomalaiseen lipeäkalaperinteeseen kuuluva maustepippurirouhe.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme