Mainos
Mainos

Hyvin valutetusta lipeäkalasta tulee hienoa hyvin maustetun sinappikastikkeen kera. Keitetyt vihreät herneet ovat klassinen lisuke.

Neljälle

  • n. 2 kg lipeäkalaa
  • suolaa

Kastike

  • 2 rkl margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • rouhittua maustepippuria
  • 1-2 rkl karkeaa sinappia
  • vihreitä herneitä tarjoiluun

Valmistusohje

1. Laita kala runsaaseen kylmään veteen tunniksi likoamaan ja valmista se sitten pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Paista margariini ja vehnäjauhot kastikkeeseen kattilassa. Lisää maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä kastiketta 10 minuuttia ja mausta suolalla, pippurilla ja sinapilla.

3. Kaada kalasta liemi pois ja mausta maustepippurilla. Tarjoile kastikkeen ja herneiden kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme