Mainos
Mainos

Maukas keitto, joka on helppo ja nopea tehdä suurellekin joukolle. Sahramissa on selvä, sille tyypillinen maku. Voit säädellä keiton maun mieleiseksesi sahramin määrällä.

Kahdeksalle

  • 1 kg lohifileetä
  • 1 kg kuorellisia katkarapuja
  • 1 purjo
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 1-2 g sahramia (2-4 pakkausta)
  • 3 ½ dl valkoviiniä (n. ½ pulloa)
  • 5 dl kermaa
  • 3 litraa kalalientä
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut ja kuutioi lohifilee. Puhdista ja suikaloi purjo. Säästä muutama suikale koristeeksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet pieneksi.

2. Kuullota purjo- ja valkosipulisilppu voissa yhdessä vehnäjauhojen ja sahramin kanssa. Lisää viini, kerma ja kalaliemi vähitellen ja sekoittaen. Kiehuta hiljalleen 5 minuuttia.

3. Lisää lohikuutiot keittoon ja anna poreilla vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Ota keitto liedeltä ja lisää katkaravut. Ripottele päälle purjosuikaleet ja tarjoile.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme