Mainos
Mainos

Tee kevään juhliin herkullinen lohikääretorttu. Täytteessä on tuorejuustoa ja kylmäsavukirjolohta. Resepti: Pro Kala ry.

Ainekset (n. 12 palaa)

    Pohja

    • 4 dl maitoa
    • 1,5 dl ruokakermaa
    • 1 dl vehnäjauhoja
    • 0,5 tl leivinjauhetta
    • ripaus suolaa
    • ripaus muskottia
    • 3 keltuaista
    • 3 valkuaista

    Täyte

    • 200 g tuorejuustoa (valkosipuli, yrtti, pippuri tms)
    • 0,5–1 dl kermaviiliä
    • 1-2 valkosipulinkynttä
    • (suolaa)
    • n.150–200 g kylmäsavukirjolohta
    • 0,5 dl tillisilppua
    • 0,5 dl ruohosipulisilppua

    Valmistusohje

    Mittaa kattilaan maito, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee ja kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä. Lisää leivinjauhe, suola ja muskotti. Sekoita seokseen keltuaiset yksitellen taikinaan välillä voimaakkaasti vatkaten.

    Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto taikinaan varovaisesti. Taikinaan saa jäädä näkyviin valkuaishippuja.

    Levitä taikina kevyesti öljytylle leivinpaperille ja paista 180 asteessa n. 25 minuuttia, kunnes se on kullanruskea.

    Kumoa levy toiselle leivinpaperille, irrota paistopaperi ja anna taikinalevyn jäähtyä. Viipaloi kylmäsavukirjolohi ohuiksi viipaleiksi ellei se ollut valmiiksi viipaloitua. Sekoita täyteen tuorejuusto ja kermaviili sekä murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Laita kermaviiliä sen verran, että saat helposti levittyvän seoksen. Tarkista seoksen maku ja levitä se jäähtyneelle pohjalevylle. Levitä päälle lohiviipaleet ja ripottele kalalle tilli- ja ruohosipulisilppu.

    Kääri levy rullalle kuten kääretorttu ja käännä sauma rullan alle, niin se pysyy kasassa. Kääri rulla hetkeksi paperiin ja anna makujen vetäytyä viileässä. Leikkaa rulla viipaleksi ja nosta tarjolle.

    Vinkki: Voit leikata täytteeseen tulevan kalan pieniksi kuutioiksi ja sekoitta kaikki täytteen ainekset keskenään ja levittäätämän seoksen pohjalevylle.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme