Mainos
Mainos

Pienet lohimousseannokset tarjoillaan viinihyytelöpediltä. Sitruuna- tai limettilohkot kruunaavat herkun, joka on sekä maistuva että näyttävä alkuruoka tai noutopöydän suosikki.

8 annosta

  • 160 g keitettyä lohta
  • 100 g savulohta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 dl kermaa
  • 2 liivatelehteä
  • 100 g savulohiviipaleita

Viinihyytelö

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl valkoviiniä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Lohimousse: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita keitetty lohi ja savulohi. Lisää kerma varovasti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Liuota liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja lisää liuos lohi-kermaseokseen. Pursota mousse erilaisiksi kuvioksi tai täytä savulohiviipaleilla vuoratut vuoat moussella. Pane jääkaappiin jähmettymään kolmeksi tunniksi.

2. Viinihyytelö: Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna viiniä hieman ja liuota siihen liivatelehdet. Kaada liuos vuokaan ja anna jähmettyä. Kumoa hyytelö kostutetulla voipaperille. Kastele veitsi ja hienonna hyytelö. Kumoa lohimousse ja koristele vati hienonnetulla viinihyytelöllä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme