Mainos
Mainos

Tässä nopea perjantairuoka. Lohipyttipannu tarjoillaan maukkaan sinappikastikkeen kera.

4 annosta

Pyttipannu

  • 800 g tuoretta lohta
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • ½ keltainen kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä

Sinappikastike

  • 1 dl Colman's-sinappijauhetta
  • 3/4 dl vaaleaa siirappia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • 5 dl öljyä

Tarjoiluun

  • tilliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Aloita sinappikastikkeella. Vatkaa sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy tipoittain ja ne kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun seos alkaa saada kastikkeen muodon, kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana. Vatkaa, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuutioi lohi ja kesäkurpitsa ja hienonna sipuli. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja kaada joukkoon viini. Kuumenna liemi ja lisää kesäkurpitsa, anna kiehua muutaman minuutin kannen alla. Kaada lävikköön.

3. Paista sipuli kahdessa ruokalusikallisessa voita. Paista lohikuutiot nopeasti kuumassa öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kesäkurpitsa, sipuli ja lohi lämmitetyille lautasille. Tarjoile tillin ja sitruunan sekä sinappikastikkeen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme