Mainos
Mainos

Graavattua lohta voi loistavasti halstrata, eli grillata kevyesti. Voit käyttää valmiiksi graavattua lohta, silloin jätät vain väliin reseptin ensimmäiset ohjeet.

Neljälle

  • 800 g lohifileetä
  • ½ dl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 10 murskattua valkopippuria
  • 10 murskattua roseepippuria

Tillikastike

  • 3 dl kermaviiliä
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl kapriksia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Hiero lohi suola-sokeriseoksella, ripottele päälle runsaasti pippuria. Laita lohi vuokaan ja peitä foliolla. Anna kalan maustua kylmässä ja pimeässä 2 vuorokautta ennen tarjoilua. Kääntele muutamaan kertaan graavauksen aikana.

2. Tillikastike: Sekoita kermaviili ja majoneesi. Hienonna tilli ja lisää kastikkeeseen. Mausta kapriksilla, suolalla ja pippurilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

3. Halstraa valmista graavilohta 1-2 minuuttia molemmin puolin harmaalla hiilloksella tai grillipannussa. Tarjoile kastikkeen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme