Mainos
Mainos
Mainos

Loimutettua porsaanfilettä, korvasienikastiketta, rosmariiniperunoita ja grillattua parsakaalia

Risto Mikkolan reseptissä porsaanfilee ja korvasienet muodostavat herkullisen makuparin.

Loimutettu porsas

  • n. 1,5 kg HK Viljaporsaan ulkofilee maustamaton
  • 7,5 dl vettä
  • 0,5 dl suolaa
  • ​pippuria

Korvasienikastike

    HUOM! Korvasienet tulee keittää kaksi kertaa ennen käyttöä!

    • 250 g korvasieniä, hienonnettuna
    • 100 g sipulia, hienonnettuna
    • 1 dl valkoviiniä
    • 250 g Valio Crea ruokakerma kolme sipulia
    • 2 rkl Valio voita
    • 1 dl kevätsipulia, hienonnettuna

    Rosmariiniperunat

    • 400 g uusia perunoita, keitettynä
    • 1 pnt Järvikylän rosmariini
    • suolaa, pippuria
    • SAGA Leivinpaperi, SAGA Folio

    Grillattua parsakaalia

    • parsakaali
    • suolaa, pippuria, öljyä

    Valmistusohje

    Kiehauta suola ja vesi kattilassa, jäähdytä. Putsaa porsaanfilee ja leikkaa pituussuunnassa kolmeen osaan. Kaada suolaliemi lihojen päälle ja anna maustua muutama tunti. Ota lihat liemestä, kuivaa talouspaperilla ja grillaa lihoja molemmilta puolilta kolme minuuttia.

    Kuullota sipuli ja korvasienet voissa. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää kerma ja keitä viisi minuuttia.

    Pujottele keitetyt perunat rosmariinioksiin ja grillaa kevyesti grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla.
    Voit muotoilla leivinpaperia ja foliota päällekkäin käyttäen grillipellin ja grillata perunat myös sen päällä.

    Leikkaa parsa lohkoiksi ja keitä yksi minuutti. Grillaa esikeitetyt parsalohkot grillissä. Mausta suolalla ja pippurilla. 

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme