Mainos
Mainos

Maa-artisokkakeitto siankylki-omenanyytein

Tämä on roteva, mutta silti hienostunut talvikeitto. Se tarjoillaan aasialaisten nyyttien (dumplings) kera.Ainekset ovat kuitenkin tällä kertaa täysin kotimaiset: porsaanlihaa, sipulia ja maustepippuria.

Neljälle

Keitto

  • 200 g maa-artisokkia
  • 150 g puikulaperunoita
  • 1 iso keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 1 l kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl kulutusmaitoa
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja mustapippuria

Nyytit

  • 16 dumpling- tai wonton-taikinalevyä
  • 1 keltasipuli
  • 3 granny smith -omenaa
  • 150 g siankylkeä
  • 2 maustemittaa jauhettua maustepippuria

Valmistusohje

1. Keitto:

Kuori ja viipaloi maa-artisokat ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja paista sipulisilppu kattilassa. Lisää raastettu peruna ja maa-artisokka, kaada päälle liemi ja viini. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla 15 minuuttia. Kaada päälle maito ja kerma, anna kiehua hieman kokoon. Sekoita keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja siivilöi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja keitä vielä muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuori ja hienonna nyytteihin tuleva sipuli. Kuori omenat, poista siemenkodat ja kuutioi pieneksi. Suikaloi siankylki hienoksi, paista sipulia ja siankylkeä ilman että sipuli saa väriä. Lisää omenakuutiot, mausta maustepippurilla. Sekoita ja anna jäähtyä.

3. Levitä dumplinglevyt pöydälle. Laita jokaisen nyytin keskelle täytettä ja penslaa reunat kylmällä vedellä. Käännä nurkat keskelle ja kiinnitä reunat. Paina nyytit kunnolla kiinni. Kuumenna 2 litraa vettä ja 1 ½ rkl suolaa kiehuvaksi padassa. Keitä nyyttejä vedessä 1 ½ minuuttia, nosta ne padasta reikäkauhalla ja tarjoile keiton kanssa tai keitossa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme