Mainos
Mainos

Raparperikakku maistuu niin jälkiruokana kuin kahvin kerakin - ihanan kesätunteen se joka tapauksessa tuo. Tarjoile herkku vähän lämpimänä vaniljajäätelön tai löysäksi vatkatun kerman kera, mmm...

6-8 hengelle

Pohja

  • voita ja korppujauhoja vuokaan
  • 2 munaa
  • 1 1/2 dl hienoa sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoa

Täyte

  • 400 g raparperia
  • 75 g kylmää voita
  • 1 1/2 dl raesokeria

Valmistusohje

1. lämmitä uuni 225 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, mielellään irtopohjavuoka, jonka läpimitta on n. 24 cm.

2. Vatkaa munat ja sokeri kevyesti, sekoita vehnäjauhon kera sileäksi taikinaksi ja kaada vuokaan. Ripottele päälle n. 2 cm:n pituisiksi leikatut raparperinpalat.

3. Peitä raparperit ohuilla voilastuilla, käytä juustohöylää. Sirottele lopuksi päälle runsaasti raesokeria. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes kakku tuntuu kuivalta tikulla kokeiltaessa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme