Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Lehtitaikinalevyistä on helppo tehdä näyttäviä leivoksia. Lehtitaikinasta paistetut lehtevät palat on helppo halkaista kahtia. Tuoreet mansikat kruunaavat makeat leivokset!

20–30 kpl

  • 1 pkt lehtitaikinaa (500 g)
  • kananmunaa voiteluun
  • raesokeria

Väliin

  • 1-2 dl mansikkahilloa
  • 5-8 dl mansikoita
  • 1 tlk kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • (1 dl kookoshiutaleita)
  • 1 tlk maitorahkaa (250 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan, leikkaa jokainen hieman kohmeinen taikinalevy 3–4 osaan. Voitele ne munalla, ripottele halutessasi pinnalle raesokeria. Kananmunalle allergiset voivat jättää voitelun pois ja sihdata lopuksi pinnalle tomusokeria.

Paista voidellut levyt sellaisenaan 225 asteisessa uunin keskitasolla 5–10 min kauniin keltaisiksi. Anna paistettujen levypalojen jäähtyä ennen täyttämistä.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja halutessasi kookoshiutaleilla. Sekoita joukkoon rahka.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua. Halkaise leivospohjat terävällä veitsellä keskeltä. Laita täytteeksi hilloa, rahkaseosta ja viipaloituja mansikoita.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme