Mainos
Mainos

Mansikat ja mantelikreemi ovat hieno ja maistuva yhdistelmä. Voitaikinan voi halutessaan vaihtaa murotaikinaan. Mantelikreemi syntyy helpoiten tehosekoittimessa, mutta sen voi tehdä myös käsin. Pohjan voi valmistella etukäteen, mutta mantelikreemi on valmistettava juuri ennen tarjoilua.

Neljälle

  • 3 voitaikinalevyä (pakaste)
  • 1 munankeltuainen penslaukseen
  • 1 litra mansikoita
  • 250 g mantelimassaa
  • 50 g voita
  • 1 kananmuna
  • 2 cl konjakkia
  • 3 rkl punaviinimarjahyytelöä
  • minttua koristeluun

Valmistusohje

1. Kaulitse voitaikinalevyt ja vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Penslaa reunat munankeltuaisella ja tee pohjaan reikiä haarukalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Mantelikreemi: Paloittele mantelimassa ja voi, ja laita ne sekä kananmuna ja konjakki tehosekoittimeen ja sekoita kunnes massa on valkoinen ja kuohkea, n. 45 sekuntia täydellä teholla.

3. Sulata viinimarjahyytelö kattilassa matalalla lämmöllä. Täytä voitaikinapohja mantelikreemillä juuri ennen tarjoilua. Asettele mansikat tiiviisti kreemin päälle. Penslaa sulatetulla viinimarjahyytelöllä ja koristele mintunlehdillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme