Mainos
Mainos

MTV3 Huomenta Suomen ruokaviikko aloitetaan Top Chef -hengessä, kun uutisstudion valtaa kaksi kilpailun voittajaa. Kaikkien aikojen ensimmäisen Suomen Top Chefin Akseli Herlevin vieraaksi tulee vuoden 2012 Top Chef-voittaja Teemu Laurell ja keittiössä valmistuu marinoituja punajuuria, vuohenjuustomoussea ja punajuuri couscous.

Neljälle

Ainekset

  • 5-6 isohkoa punajuurta
  • 500 g karkeaa merisuolaa

Punajuurten marinadi

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • 1 tl hunajaa
  • 1 lehtitinjamin oksa

Vuohenjuustomousse

  • 150 g pehmeä vuohenjuustoa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • suolaa

Punajuuri "Couscous"

  • 2 isohkoa kypsää punajuurta
  • 0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 rkl punajuurten marinadilientä
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180-asteeseen.

Laita merisuola uunipellille ja aseta punajuuret merisuolan päälle. Kypsennä punajuuria noin 45 minuuttia kunnes ovat kypsiä. Säästä kaksi punajuurta punajuuri couscousiin. Kuori punajuuret ja leikkaa ne pieneksi.

Marinadi: Lisää kaikki ainesosat kulhoon ja sekoita huolella.

Aseta punajuuret marinadiliemeen ja marinoi niitä noin 15 minuuttia. Nosta pois kulhosta talouspaperille, jotta ylimääräinen marinadi valuu pois.

Vuohenjuustomousse:Laita vuohenjuusto kulhoon ja lisää sitruunanmehu. Sekoita huolella tasaiseksi massaksi, mausta suolalla ja tarkasta maku. Tarjoile marinoitujen punajuurten kanssa.

Couscous: Kuori punajuuret ja hakkaa niistä veitsellä niistä pientä jyvämäistä silppua. Lisää paahdetut pinjansiemenet ja marinadilienttä. Lisää suolaa ja tarkista maku

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme