Mainos
Mainos

MTV3 Huomenta Suomen ruokaviikko alkaa studion lihamiehen Akseli Herlevin johdolla. Pikkujoulusesonki lähestyy kovaa vauhtia ja tänään Akseli valmistaa myös tuleviin illanistujaisiin sopivaa naposteltavaa eli marmorifileesnackseja.

Resepti neljälle

  • 400 g naudan marmorifileetä
  • 2 baby-romainesalaattia (baby-cos)
  • puolikas kurkku
  • 1 punainen chili
  • 0,5 dl soijakastiketta
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 2 shalottisipulia kuorittuna ja ohueksi suikaloituna
  • puolikas nippu tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl täysmajoneesia
  • mustapippuria
  • rypsiöljyä

Valmistusohje

Sekoita majoneesiin yksi hienonnettu valkosipulin kynsi ja anna maustua. Leikkaa salaateista kannat pois. Irrota lehdet varovasti käsin ja huuhtele kylmän veden alla ja jätä valumaan vaikkapa lävikköön.

Leikkaa kurkku kynänpaksuisiksi ja tulitikkuaskin pituisiksi tangoiksi.

Leikkaa filee neljäksi pihviksi. Mausta soijalla, valkosipulilla, rouhitulla pippurilla ja osterikastikkeella. Paista kuumalla pannulla öljyssä minuutti per puoli ja anna vetäytyä.

Leikkaa liha sitten ohuiksi suikaleiksi. Kokoa ruoka salaatinlehtien päälle ja koristele lopuksi korianterilla ja chilillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme