Mainos
Mainos

Louisianalaisessa alkuperäisreseptissä käytetään savustettua, maustettua siansivua. Tässä reseptissä käytämme sen sijaan vähärasvaista kalkkunaa. Huomaa, että lihan marinointi vie kaksi päivää. Reseptissä käytetyn savunmakuisen hikkoriöljyn voit korvata myös jollakin maultaan neutraalimmalla öljyllä.

4 annosta

  • 700 g kalkkunanrintaa
  • 4 rkl hikkori- tai muuta öljyä
  • ½ tl timjamia
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl chilijauhetta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl murskattua mustapippuria
  • ½ tl murskattua maustepippuria
  • 1 tl cayennepippuria
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 suikaloitu laakerinlehti
  • 300 g tagliatelle-pastaa
  • 2 dl maustettua ranskankermaa
  • 1 dl paahdettua maapähkinää

Valmistusohje

1. Paahda chilijauhe, paprikajauhe, mustapippuri, maustepippuri, cayennepippuri, oregano, juustokumina, timjami ja laakerinlehti kuivalla paistinpannulla. Varo palamista!

2. Tee öljystä, karkeasta suolasta ja puristetuista valkosipulinkynsistä marinadi ja pane kalkkunanrinta ja marinadi paistopussiin. Anna marinoitua jääkaapissa kuuden tunnin ajan. Kääntele silloin tällöin. Ota kalkkunanrinta marinadista ja pyörittele sitä paahdetuissa mausteissa. Pane se sitten takaisin paistopussiin marinoitumaan vielä 12 tunniksi.

3. Paista kalkkunaa paistopussissa 150-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan. Anna jäähtyä pussissa. Leikkaa kalkkunanliha ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa vastakeitetyn, maustetulla ranskankermalla ryyditetyn pastan kera. Ripottele päälle paahdettuja maapähkinöitä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme