Mainos
Mainos

Tämä salaattiohje on oikeastaan vain ehdotus. Vaihtele aineksia sen mukaan, mitä löydät, tai mitä sinulla on kotona. Tärkeintä on, että ainekset ovat erittäin tuoreita ja kastike kotona tehtyä.

Neljälle

  • 1 purkki rapusäilykettä
  • 16 sinisimpukkaa kuorineen
  • 8 kampasimpukkaa
  • 24 jättikatkarapua
  • 2 rkl öljyä
  • 225 g salaattisekoitusta
  • 1 punasipuli
  • 4 salaattisipulia
  • 8 retiisiä

Kastike

  • 3/4 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl dijonsinappia
  • ½ tl sokeria
  • 2 ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl ruohosipulisilppua

Koristeluun

  • limettilohkoja
  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kastike: Silppua ruohosipuli. Sekoita keskenään viinietikka, sitruunamehu, sinappi ja sokeri. Lisää öljy vähitellen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon ruohosipulisilppua ja sekoita.

2. Valuta rapusäilyke. Kuori punasipuli ja leikkaa se renkaiksi. Puhdista ja viipaloi retiisit ja salaattisipulit. Jaa salaatinlehdet, retiisit, salaattisipulit ja rapusäilyke neljälle lautaselle.

3. Kuumenna öljy kattilassa. Laita sinisimpukat ja kampasimpukat kattilaan ja anna rätistä 5 minuuttia. Lisää jättikatkaravut ja paista minuutti, tai kunnes katkaravut ovat vaaleanpunaisia ja sinisimpukat ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät avaudu. Jaa lautasille keitetyt äyriäiset ja tiputtele kastiketta päälle. Koristele limettilohkoilla ja basilikanlehdillä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme