Mainos
Mainos

Munajuustoa ja punajuurta

Henri Alén esitteli Huomenta Suomessa miten valmistetaan perinteinen munajuusto. Tässä ohjeessa munajuusto tarjoillaan punajuuren kanssa.

Ainekset:

  • 3ltr punaista maitoa
  • 10 kananmunaa
  • 1,2 kg kermaviiliä
  • 2rkl sitruunanmehua
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Lämmitä maito kuumaksi. Sekoita munat ja kermaviili keskenään. Lisää kuumaan maitoon, ja sekoita massaa varovasti pohjaa myöden. Lisää mukaan myös sitruunanmehu.

Kun massa juustoutuu, peitä se kannella hetkeksi. Nosta massa reikäkauhalla tai siivilällä harsokankaaseen joka on siivilässä. Ripottele välillä suolaa juuston massan väleihin. Anna valua kevyen painon alla kaksituntia.

Tarjoile ohuesti viipaloidun punajuuren kanssa. Lorauta juuston päälle hieman oliiviöljyä ja suolaa vielä ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme