Mainos
Mainos

Munakoiso on tavallinen vihannes Intiassa ja sen valmistustapoja on tuhansia. Tämä resepti on peräisin Punjabista. Jos vihreää chiliä ei olisi, voisi melkein luulla, että tämä valkosipulilta ja tomaatilta tuoksuva ruoka olisi Provencesta. Oli miten oli, sitä voi mainiosti valmistaa ja syödä myös Suomessa.

4 annosta

  • 1 iso munakoiso, 500 g
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 3 sipulia
  • 4-6 vihreää chiliä
  • ½ tl kurkumaa
  • 2 tl jauhettua punaista chilipippuria
  • 5 tomaattia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1½ tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Puolita kuorimaton munakoiso pitkittäin ja leikkaa puolikkaat sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sipuli. Puolita pippurit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna.

2. Lämmitä öljy kattilassa tai paistinpannussa. Ruskista valkosipuli, mutta varo, ettei se pääse palamaan. Alenna lämpöä ja lisää munakoiso, sipuli, pippuripalot, kurkuma ja chilipippuri. Kuullota sekoittaen noin 10 minuuttia, kunnes munakoiso on saanut väriä.

3. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi. Lisää tomaatit, sitruunamehu ja suola pataan. Sekoita ja hauduta 5-10 minuuttia, kunnes munakoiso on pehmennyt.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme