Mainos
Mainos

Nämä Maa- ja kotitalousnaisien munapaistokset ovat maukas tarjoiltava vaikkapa brunssille, aamiaiselle tai välipalaksi. Kyseessä on uunissa paistettava, herkullinen lehtikaalin ja kananmunan liitto, joka jätetään sopivan notkeaksi.

Ainekset (4 annosta)

  • 4 kananmunaa
  • 100 g babypinaattia tai lehtikaalia
  • 1 pienehkö sipuli
  • noin 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 rkl ruokakermaa, 15 %
  • 25 g kovaa, voimakkaan makuista juustoa raastettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

  1. Öljyä neljä pientä uuninkestävää vuokaa ja laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. 
  2. Pilko sipuli pieneksi ja huuhtaise ja kuivaa babypinaatti tai lehtikaali. Raasta juusto tarvittaessa.
  3. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää lehtikaali tai pinaatti ja kuumenna sekoitellen pari minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Jaa seos neljään uunivuokaan, lisää juustoraaste ja kerma.
  5. Tee munia varten kolo seoksen keskelle ja riko munat koloihin.
  6. Kypsennä paistoksia uunissa, kunnes valkuainen on juuri ja juuri hyytynyt eli noin 15–20 minuuttia. Jätä keltuaiset aivan löysiksi, sillä ne jälkikypsyvät vielä vuoissa jonkin verran. Tarjoa paistokset heti.

Resepti: Marika Köngäs ja Kati Laszka
Kuva: Timo Viljakainen

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme