Mainos
Mainos

Keltinkielellä Bretagnen rannikkoa kutsutaan Armoricaneksi. Tämä selvittänee, mistä tämä resepti on kotoisin.

Neljälle

  • 4 sopivankokoista mustekalaa
  • 2 dl kalalientä
  • ½ dl paseerattua tomaattia
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 2 rkl konjakkia
  • 2 dl ranskankermaa

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • sitruunaviipaleita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Mustekalat pitää puhdistaa ja huuhtoa huolellisesti. Vedä varovasti pois pää ja lonkerot, yritä saada musterakko kokonaisena niin ettei leikkuulauta tule musteeseen. Ota pois valkea, huokoinen selkäruoto jos se on jäljellä, muuten riittää, että kokeilet sisäpuolelta sormin ja vedät pois ne ruodot, jotka tunnet selvästi. Viimeiseksi vedät pois nahan. Suolaa mielellään sormet, niin saat pidettyä mustekalasta hyvin kiinni ja ohuen nahan raaputettua pois.

2. Leikkaa mustekalat renkaiksi. Sekoita voi ja jauhot suurukseksi. Keitä kalaliemi paseerattujen tomaattien kera ja lisää mustekala. Suurusta ja kuumenna kiehuvaksi.

3. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Lisää konjakki ja ranskankerma, kuumenna kiehuvaksi ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme