Mainos
Mainos

Naked cake: Lauran Nakukakun vadelma-nougatvaatteet

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden kahdeksannessa jaksossa loihdittiin näyttäviä nakukakkuja! Tässä Lauran versio.

Kakkupohja

  • 35 g taloussuklaata
  • 70 g voita
  • 0,6 dl rypsiöljyä
  • 1 dl kuumaa vettä
  • 1,5 rkl pikakahvijauhetta
  • 130 g ranskankermaa
  • 1,25 dl sokeria
  • 1,25 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljauutetta
  • 2 kananmunaa
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Vadelmasiirappi

  • 350 g vadelmia
  • 1 dl sokeria

Nougat-täyte

  • 150 g hasselpähkinä-mantelinougatia (esim. Dubbel Nougat)
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1,25 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Vadelmatäyte

  • 1 dl vadelmasiirappia
  • 100 g mascarponejuustoa
  • 1,25 dl vispikermaa
  • 2 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Kakkutryffelit

  • yli jäänyttä kakkupohjaa
  • nougat- ja vadelmatahnat
  • 75 g taloussuklaata
  • 1 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 rkl pakastekuivattua vadelmajauhetta
  • 1 rkl vaaleanpunaisia nonparelleja (esim. purppura nonparelli)
  • 5 kpl kakkutikkaritikkuja

Valmistusohje

Kakkupohja

Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon öljy, vesi, pikakahvijauhe, ranskankerma, sokerit, vaniljauute sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, älä vaivaa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ja paista 170 °C noin 20 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Anna jäähtyä.

Vadelmasiirappi

Kiehauta vadelmat, ja siivilöi ne. Laita siivilöity pyre takaisin kattilaan, lisää sokeri. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes siirappi on paksuuntunut. Muista sekoittaa välillä. Ota siirapista 1 dl vadelmatäytettä varten. Anna valmiin siirapin jäähtyä.

Nougat-täyte

Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella nougat ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana nougattahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on tähtipäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.


Vadelmatäyte

Vatkaa kerma. Laita liivatteen likoamaan kylmään veteen. Sekoita käsivatkaimella vadelmasiirappi ja mascarpone. Ota tahnasta sivuun 1 rkl kakkutryffeleitä varten.

Kiehauta tilkka vettä, liota liivatteet liemeen. Kaada tasaisena nauhana vadelmatahnaan koko ajan sekoittaen. Vatkaa vaahdotettu kerma massan joukkoon. Laita täyte pursotinpussiin, jossa on pyöreäpäinen n. 10 mm tylla. Laita täyte jääkaappiin odottamaan kakun täyttöä.

Kokoaminen

Leikkaa jäähtyneestä kakkupohjasta neljä halkaisijaltaan 15 cm kiekkoa. Levitä kiekkojen päälle vadelmasiirappia. Säästä loppu siirappi. Kokoa kakku halkaisijaltaan 15 cm kakkurenkaaseen. Pursota kahteen väliin vadelmatäytettä, yhteen nougattäytettä. Laita viimeinen kakkukerros täytteen päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.

 

Kakkutryffelit

Ota ylijääneestä kakkupohjasta paloja ja yhdistä nougat- ja vadelmatahnoihin. Sekoita haarukalla tasaiseksi. Pyörittele massoista pyöreitä palloja ja laita jääkaappiin jähmettymään.

Sulata suklaa. Kasta tikku suklaaseen ja työnnä kakkupalloon. Jätä hetkeksi jähmettymään pakastimeen. Kasta kakkutikkari suklaaseen ja sen jälkeen nonparelleihin. Laita pystyyn (esim. kukkasieneen) jähmettymään pakastimeen.

Pyörittele lopuista kakkutryffeleistä osa tummassa kaakaojauheessa, osa vadelmajauheessa.

Koristelu

Poista kakkurengas. Valuta kakun päälle ja reunoille loppu vadelmasiirappi. Pursota täytteistä ruusukkeita kakun päälle. Asettele joukkoon kakkutryffelit ja –tikkarit.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme