Mainos
Mainos

Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente.

4 hengelle

  • 4 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna puolitettuna
  • 450 g fettuccine-pastaa
  • 4 rkl neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä pilkottuina
  • 2 kuivattua chilipalkoa murskattuna (ei pakollinen)
  • 20 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 2½ dl valkoviiniä
  • 750 ml tomaattimurskaa
  • 6 mintunlehteä silputtuna
  • suolaa
  • 2 rkl suolatonta voita
  • parmesaania päälle ripoteltavaksi

Tee näin

    Valmistusohje

    - Puhdista artisokat poistamalla niistä kaikki kovat ulkolehdet kunnes löydät vaalean keltaisen keskuksen. Kuori artisokan varresta sitkeä kuori. Leikkaa kolmasosa pois artisokan päältä. Hiero artisokkiin sitruunaa.

    - Purista sitruunoiden mehut kulhoon, jossa on viileää vettä ja laita puhdistetut artisokat sitruunaveteen, jottei niistä tule ruskeita.

    - Laita fettuccinet kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Sekoita välillä, etteivät pastat takerru toisiinsa.

    - Kuullota valkosipulit ja murskatut chilit kuumassa öljyssä.

    - Poista artisokat vedestä ja paloittele.

    - Lisää artisokat, kirsikkatomaatit ja viini pannulle. Kun viini on haihtunut, lisää tomaattimurska, minttu ja suola. Anna kiehua hiljalleen noin vartin verran.

    - Valuta fettucinet noin kaksi minuuttia ennen kuin ne ovat al-dente. Säästä keitinvettä noin 2½ dl.

    - Lisää pasta ja keitinvesi kastikkeen joukkoon. Lisää voi ja parmesaani ja keitä puolisen minuuttia. Tarjoile välittömästi.

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme