Mainos
Mainos

Kokeile joulupuuroa ohrasta. Puuro maistuu esim. luumu-rusinakeiton ja mantelilastujen kera. Ohjeesta riittää puuroannoksia neljälle. Energiapitoisuus: 406 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 1 rkl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1,2 l kevytmaitoa
  • 1.5 dl ohrasuurimoita, rikottu, esikypsytetty
  • 0.5 tl suolaa

Lisäksi

  • 8 dl Valion luumu-rusinakeittoa
  • 1 rkl mantelilastuja

Valmistusohje

Mittaa öljy paksupohjaiseen kattilaan. Lisää puolet maidosta ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää ohrasuurimot ja sekoita. Anna kiehua 5-10 minuuttia ja lisää loput maidosta sekoittaen.

Hauduta hyvin miedolla lämmöllä 40-50 minuuttia välillä sekoittaen, ettei puuro pala pohjaan.

Helpoiten puuro valmistuu kaksikerroksisessa haudutuskattilassa. Sekoita silloinkin välillä muutaman kerran.

Mausta puuro lopuksi suolalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme