Mainos
Mainos

Kun yhdistetään omenapiirakka ja toscakakku saadaan lopputulokseksi herkullinen omena-toscatorttu. Takuulla syksyn paras leivonnainen! Reseptin loihti Nanna Rintala.

Ainekset (8 annosta)

    pohja

    • 75 g voita
    • 2 kananmunaa
    • 1 1/2 dl sokeria
    • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • ½ dl kermaa

    täyte

    • 3-4 pientä omenaa
    • 1 tl kanelia

    pinnalle

    • 50 g voita
    • 3/4 dl sokeria
    • 100 g mantelilastuja
    • 1 rkl vehnäjauhoja
    • 1 rkl kermaa

    Valmistusohje

    Sulata voi ja siirrä se sivuun jäähtymään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauho ja vaniljasokeri ja sekoita seos mukaan muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma ja lopuksi jäähtynyt voisula hyvin sekoittaen. Kaada viimeiseksi taikinaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin.

    Kaada taikina halkaisijaltaan 22-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan.

    Poista omenista siemenkodat ja kuutioi hedelmät. Levitä omenanpalat taikinan päälle ja ripottele päälle kanelia.

    Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tortun paistuessa valmista toscakuorrute.

    Mittaa ainekset kattilaan kermaa lukuun ottamatta ja keitä hiljaa kunnes seos hiukan sakenee. Sekoita mukaan kerma. Ota torttu uunista ja nosta uunin lämpötila 220-asteeseen. Levitä toscakuorrute tortun päälle ja paista kauniin väriseksi, 5-10 minuuttia.

     

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme