Mainos
Mainos

Tulevasta omenasadosta kehkeytyy nopea, mantelivoinen hedelmäleivos. Omenainen jälkiruoka ilahduttaa toki jo kesän nautiskelijoitakin.

Raaka-aineet

  • valmista lehtitaikinaa
  • omenoita
  • sokeria
  • kanelia

Mantelivoi

  • 1 kananmuna
  • 50 g sokeria
  • 50 g sulaa voita
  • 50 g mantelijauhoja

Valmistusohje

Kauli taikina 2 mm ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 4 halkaisijaltaan 14–16 cm:n kiekkoa.

Tee mantelivoi ja levitä se kiekkojen päälle.

Kuori ja puolita omenat ja poista siemenkodat. Siivuta omenat puolikuun muotoisiksi, 2 mm:n vahvuisiksi viipaleiksi.

Lado omenat haitarina taikinakiekkojen päälle, ripottele päälle sokeria ja kanelia. Paista 220-asteisessa uunissa noin 12–15 minuuttia. Syö au naturel tai tarjoa jäätelön tai vanilja tai karamellikastikkeen kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme