Mainos
Mainos

Kukapa ei pitäisi murotaikinasta tehdyistä hedelmäpaistoksista. Tässä reseptissä yhdistyvät hedelmäsose, hedelmäpalat ja makeat, kuivatut karpalot, joilla luodaan kerroksia ja kiehtovia makuelämyksiä kauniin rapean granola­kuorru­tuksen alle. Älä kuori hedelmiä (kunhan ne ovat kuorineen syömäkelpoisia), koska suuri osa omenan, päärynän ja persikan mausta on kuoressa.

Neljä annosta

Vuokaan

  • 6 rkl hienosokeria
  • Hyppysellinen jauhettua kanelia
  • 1 vaniljatanko (pelkät siemenet)
  • 6 kuorimatonta omenaa siemenet poistettuna,
  • 3 raastettuna ja 3 paloiteltuna
  • 3 rkl kuivattuja karpaloita
  • Yhden sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu

Kuorrute

  • 100 g vehnäjauhoja
  • 2 rkl demerarasokeria (vaaleanruskeaa raakaruokosokeria)
  • 50 g voita jäähdytettynä ja kuutioituna
  • Hyppysellinen jauhettua kanelia
  • 4 rkl pähkinää sisältävää granolaa tai mysliä

Valmistusohje

1. Esilämmitä uuni 200 asteeseen.

2. Kuumenna liedellä kuumentamista kestävä uunivuoka liedellä, lisää hienosokeri ja kuumenna viisi minuuttia, kunnes se on karamellisoitunutta.

Lisää kaneli, vaniljansiemenet ja raastetut omenat ja kypsennä 1–2 minuuttia. Sekoita joukkoon ensin paloitellut omenat ja sitten karpalot ja sitruunan kuori ja mehu. Ota vuoka liedeltä ja laita syrjään.

3. Aloita kuorrutteen tekeminen laittamalla jauhot, sokeri, voi ja kaneli kulhoon ja hieromalla seosta sormenpäillä, kunnes sen rakenne vastaa leivänmuruja. Lisää granola ja sekoita hyvin.

4. Sirottele kuorrute hedelmätäytteen päälle ja kuumenna vuoka uudestaan liedellä. Kun omenaseos alkaa kuplia, laita vuoka esilämmitettyyn uuniin ja paista 12–14 minuuttia, kunnes kuorrute on tumman kullanväristä. Ota paistos uunista ja tarjoile lämpimänä.

RAPEAN HEDELMÄPAISTOKSEN TEKEMINEN:

Demerarasokeri sopii rapeaan hedelmä­pais­tok­seen parhaiten, koska se estää voita sulamasta jauhoihin, ja kun seoksesta kolmannes on mysliä tai granolaa, tulos on entistäkin rapeampi. Muista vain sirotella kuorrute hedelmän päälle. Älä paina sitä, koska muuten siitä tulee vetistä.

Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme