Mainos
Mainos

Koko Suomi leipoo -ohjelman kolmannen kauden viidennessä jaksossa loihdittiin ihania omenaherkkuja. Tässä Emmin omenaluomus.

Taikina

  • 500g Omenaa
  • 300g karviaisia
  • 125g voita
  • 1,5dl sokeria
  • 1tl vaniljaa
  • 3 keltuaista
  • 3dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 3rkl kuohukermaa

Pinnalle

  • 3 valkuaista
  • 1 dl sokeria

Koristeet

  • Omenahilloke, paistetut omenan kuoret, omenaraaste.

Valmistusohje

 

Paloittele omenat ja karviaiset.  Kuullota kevyesti pannulla. Vaahdota voi ja sokerit. Jatka vaahdottomista ja lisää keltuaiset yksitellen. Yhdistä jauhot ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Lisää kerma. Sekoita vielä hetki.  Kaada taikina voideltuu irtopohjavuokaan. Nostele omenat ja karviaiset taikinan päälle. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 35 min. Tee sillä välin merenki. Nosta valkuaisen ja sokeri teräskulhossa kattilan päälle, vesihauteeseen. Vatkaa valkuaisseosta niin kauan että se on 70 asteista. Sen jälkeen vatkaa voimakkaasti seosta jotta se jäähtyy ja vaahdottuu. Pursota vaahto kuuman piirakan päälle. Paista vielä 15 minuuttia.


 

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme