Mainos
Mainos

Paahdetut juurekset käyvät kevyeksi lisukkeeksi lounaalle.

Ainekset

  • 4 porkkanaa
  • 2 palsternakka
  • 2 rosamunda- perunaa
  • 2 kokonaista valkosipulia
  • 0,5 dl Lanfranchi oliiviöljyä
  • 0,5 dl Modenan Herttuan balsamietikkaa
  • 2 rkl hunajaa
  • 1-2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • tai 1 tl kuivattua

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat, palsternakat ja perunat kauniiksi pitkiksi lohkoiksi. Kaada päälle oliiviöljy, balsamietikkaa , hunaja, suola ja mustapippuria. Irrottele rosmariinin lehdet ja lisää joukkoon. Sekoita. Kaada kasvikset uunivuokaan.

Leikkaa kokonaisista valkosipuleista ’hattu’ eli kynsien päät pois. Nosta valkosipulit ja lorauta niiden päälle vielä oliiviöljyä.

Paahda kasviksia 200 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla. Tarjoile.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme