Mainos
Mainos

Tämä Pähkinätorttu-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

Zabaglione kastike

  • 4 keltuaista
  • 2 dl rypälemehua
  • ½ dl sokeria

Torttutaikina

  • 4 kananmunaa
  • 200 g kevyesti paahdettuja hassel pähkinöitä tai valmista pähkinä jauhoa
  • 150 g sokeria
  • 3-4 rkl maitoa
  • Voita (voiteluun)

Valmistusohje

Zabaglione

1. Vatkaa keltuaiset, rypälemehu ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi, noin 12 minuutin ajan että keltuaiset kypsyvät.

2.Siirrä kylmään kulhoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt.

Torttu

1. Vatkaa munat ja 100 g sokeria hyvin vaahdoksi

2. Sekoita loppu sokeri pähkinäjauhoihin ja sekoita se vaahtoon varovasti siivilän läpi ja lisää taikinaan tilkka maitoa

3. Voitele ja jauhota torttuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

Jäähdytä ja tarjoile Zabaglione kastikkeen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme