Mainos
Mainos

Tämä on klassista, vanhaa hienoa ruokaa. Kun sinulla on onni saada fasaani keittiöösi, tämä on ihana resepti. Näpertelyä on paljon, joten varaa paljon aikaa!

Neljälle

  • 2 fasaania
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 maustemittaa pippuria, vastajauhettua
  • 1-2 rkl voita

Portviinikastike

  • 1+4 rkl voita
  • ½ keltasipuli
  • 1 pieni pala porkkanaa
  • 2 fasaanin reidet
  • 10 kokonaista valkopippuria
  • 3 katajanmarjaa, murskattuina
  • 2 ½ dl punaista portviiniä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl vasikanfondia
  • 1 rkl kiinalaista soijaa

Koristeluun

  • 20 kuivattua aprikoosia
  • 1 prk vesikastanjoita, 227 g
  • 1 prk punakaalia

Valmistusohje

1. Leikkaa molemmista fasaaneista rintafileet. Tee rintaluun kummallekin puolelle viilto ja leikkaa siipinivelen läpi, kunnes filee irtoaa. Irrota myös reidet ja paloittele pienemmiksi paloiksi kastiketta varten.

2. Portviinikastike: Liota koristeaprikooseja 2 ½ dl portviiniä 1-2 tuntia, mielellään pidempäänkin. Hienonna sipuli ja porkkana. Ruskista fasaaninreisiä n. 1 rkl voita ja paista lopussa mukana myös kasvikset ja mausteet.

3. Lisää aprikoosinliotuksessa käytetty portviini, vesi, vasikanfondi ja soija. Keitä hiljalleen ilman kantta n. 20 minuuttia kunnes 2 dl kastiketta on jäljellä. Siivilöi, vatkaa mukaan n. 4 rkl voita ja mausta tarvittaessa suolalla.

4. Mausta fasaanin rintafileet joka puolelta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla. Ruskista pari ruokalusikallista voita ja ruskista rintafileitä n. 3 minuuttia joka puolelta. Anna niiden levätä leikkuulaudalla samalla kun paistat aprikoosit ja vesikastanjat muutaman minuutin ajan nokareessa voita.

5. Viipaloi fasaaninrinnat viistosti ja asettele ne kuumille lautasille vesikastanjoiden ja punakaalin kera.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme