Mainos
Mainos

Onko mitään herkullisempaa kuin omenan, kanelin ja vaniljan yhdistelmä? Voit valmistaa kastikkeen jo päivää ennen ruokailua ja säilyttää sitä jääkaapissa.

4 annosta

  • 2 hapanta omenaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl jauhettua kanelia
  • 2 rkl voita

Vaniljakastike

  • 1 vaniljatanko
  • 1 dl sokeria
  • 4 keltuaista
  • 2 dl kahvikermaa
  • 2 dl maitoa

Valmistusohje

1. Vaniljakastike: Puolita vaniljatanko pitkittäin ja raaputa pois siemenet. Sekoita siemenet sokeriin. Vatkaa keltuaiset kuohkeiksi ja sekoita vanilja-sokeriseos vaahtoon. Kiehauta kerma, maito ja vaniljatanko. Nosta kattila levyltä ja sekoita munavaahto varovasti joukkoon.. Hauduta miedolla lämmöllä sekoittaen kunnes kastike on saostunut. Varo keittämästä kastiketta, ettei siitä tule munakokkelia. Siivilöi ja jäähdytä.

2. Omenaviipaleet: Viipaloi omenat kuorineen. Sulata voi keskilämmöllä paistinpannussa. Lisää omenaviipaleet ja tarkista, etteivät ne peitä toisiaan. Sekoita sokeri ja kaneli. Ripottele puolet seoksesta omenaviipaleiden päälle. Käännä omenaviipaleet ja paista noin puolitoista minuuttia. Ripottele loput sokeri-kaneliseoksesta omenaviipaleiden päälle ja käännä viipaleet. Paista vielä puolitoista minuuttia. Tarjoile kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme