Mainos
Mainos

Onko kenelläkään koskaan päiviä, jolloin haluaisi tehdä vain jotain hellää ja helppoa?

4 hengelle

  • 2 kuppia tarhapapuja
  • 85g italialaista pekonia (pancetta)
  • 200g spaghettia
  • 1 pieni selleri, hyvin pilkottuna
  • 1 pieni porkkana, hyvin pilkottuna
  • 1 punasipuli, hyvin pilkottuna
  • 2 valkosipulinkynttä, hyvin pilkottuna
  • 3 tuoretta salvianlehteä
  • tuore rosmariininoksa
  • tuoretta persiljaa, hyvin pilkottuna
  • 4 1/4 kuppia vettä
  • 1/2 raastettua parmesaanijuustoa
  • 4 ruokalusikallista neitsytoliiviöljyä, myös pirskottamiseen
  • suolaa ja pippuria maustamiseen

Valmistusohje

Pavut, multaista aromia henkivä salvia ja voimakas rosmariini antavat siihen oivan mahdollisuuden, sillä ne taikovat ateriasta maukkaan ja täyttävän. Toscanalaiset rakastavat papujaan.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy isossa paistinpannussa ja paista valkosipulia, sipulia, porkkanoita, selleriä ja pancettaa viiden minuutin ajan. Lisää tuore salvia ja rosmariini ja anna oliiviöljyn imeä yrttien maut.

- Lisää pavut ja paista muutaman minuutin ajan. Muussaa haarukan toisella puolella 1/4 pavuista ja lisää kupillinen vettä.

- Riko keittämätön spaghetti käsin kolmeen osaan ja lisää muiden ainesten joukkoon. Sekoita minuutin ajan.

- Lisää jäljelle jäänyt vesi ja kiehauta. Keitä viidentoista minuutin ajan ja annan veden hautua, kunnes se paksuuntuu.

- Annan hautua levyn ulkopuolella 10 minuutin ajan. Lisää vastaraastettu parmesaani ja viimeistele lumous pirskottamalla sen päälle neitsytoliiviöljyä.

Tarjoile lämpimänä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme