Mainos
Mainos

Tämä pieni, rapea parmesaanikori täytetään epätavallisella caesarsalaattimuunnoksella. Klassiset caesarmaut parmesaani, sardellit ja valkoviinietikka saavat seurakseen avokadoa ja pinjansiemeniä.

Kuudelle

  • 140 g parmesaanijuustoa palana
  • 1 avokado
  • 25 g pinjansiemeniä
  • erilaisia salaatinlehtiä
  • kirsikkatomaatteja

Caesarkrutongit (leipäkuutiot)

  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • 3 sardellifileetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi

Kastike

  • 2 tl karkeaa sinappia
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 tippaa worchestershirekastiketta
  • 1 rkl crème fraichea (ranskankermaa)
  • jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita pellille leivinpaperia. Raasta parmesaani hienosti, asettele juusto kuudeksi keoksi leivinpaperille ja levitä ne ympyröiksi, jätä hieman tilaa niiden väliin jotta ne saavat tilaa sulaa. Paista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes juusto on kullanruskeaa. Ota pelti uunista, anna jäähtyä puolisen minuuttia ja taivuta sitten juustoympyrät koreiksi ylösalaisin käännettyjen kulhojen päälle. Anna korien jäähtyä.

2. Hienonna sardellit ja muussaa ne haarukan avulla. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja puristettu valkosipulinkynsi. Levitä seos leipäviipaleille ja paista uunissa n. 20 minuuttia kunnes leivät ovat rapeita. Leikkaa leivät 2 cm kokoisiksi kuutioiksi ja anna jäähtyä.

3. Sekoita sinappi, sokeri ja viinietikka kastikkeeksi. Vatkaa sekaan oliiviöljy vähän kerrallaan. Vatkaa mukaan ranskankerma, worchestershirekastike ja pippuri. Kuori avokado, poista kivi ja kuutioi. Revi salaatinlehdet pienemmiksi paloiksi ja sekoita kastikkeen ja avokadokuutioiden kera. Täytä parmesaanikorit salaattisekoituksella, ripottele päälle krutonkeja ja pinjansiemeniä. Koristele kirsikkatomaatein.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme