Mainos
Mainos

Parsaa lohenmädin ja sitruunavoin säestyksellä

Saat ystäväsi pyörryksiin keväisellä ruokarapsodialla. Rapeaa, tuoretta valkoparsaa säestävät ihanan harmonisesti lohenmäti ja sitruunavoi. Lasi helmeilevää kuohuviiniä täydentää nautinnon.

Neljälle

  • 16 valkoista parsaa
  • 200 g lohenmätiä

Sitruunavoi

  • 100 g voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Sitruunavoi: Purista sitruunasta mehu ja raasta kuori. Säästä joitakin kauniita kuorisuikaleita koristeluun. Vatkaa voi ja suola, sitruunankuori ja -mehu yhteen ja pidä kylmässä tarjoiluun asti.

2. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä. Helpoimmin se käy, kun pidät parsaa pitkittäin kämmenellä. Varo vaurioittamasta kärkinuppuja. Leikkaa pois 3-4 cm kovaa kantaosaa. Kiehauta leveän kattilan pohjalla vähän miedosti suolattua vettä (ellei sinulla ole korillista parsakattilaa, jossa parsat keitetään pystyssä) ja laita parsat kiehumaan hiljalleen napakan kypsiksi, ei liian pehmeiksi. Höyrytä parsat kuiviksi.

3. Jaa parsat ja lohenmäti neljälle lämmitetylle lautaselle ja pane parsojen päälle kunnon nokare sitruunavoita sulamaan. Koristele sitruunankuorisuikaleilla ja tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme