Mainos
Mainos

Tämä värikäs papuruoka tarjoillaan alkuperämaassa Tansaniassa riisin kera, mutta se sopii myös erilaisten liharuokien lisukkeeksi. Pavut voit korvata keitetyillä kikherneillä. Ruoka on yhtä maukas sekä lämpimänä että kylmänä.

4 annosta

  • 4 dl valkoisia papuja
  • 1 litra vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tomaatti
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookosmaitoa

Valmistusohje

1. Liota papuja yön yli. Kaada pavut kattilaan ja vaihda puhdas vesi. Keitä papuja kannen alla, kunnes ne pehmenevät hieman, noin 40-50 minuuttia.

2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuutioi tomaatti. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kolme minuuttia. Lisää tomaattikuutio, suola, pippuri ja kurkuma.

3. Kaada vesi pavuista ja lisää pavut sipuliseokseen. Lisää kookosmaito ja anna kiehua ilman kantta 5-10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme