Mainos
Mainos

Artisokat ovat haasteellisen näköisiä valmistaa. Se johtuu enimmäkseen niiden avaruusoliomaisesta ulkonäöstä. Mutta ole huoleti, sekä sisältö että kuori ovat herkullisia, varsinkin paistettuina.

4 hengelle

  • 8 latva-artisokkaa
  • 1 sitruuna
  • vehnäjauhoja sirotteluun
  • 2 kananmunaa
  • neitsytoliiviöljyä paistamiseen
  • Suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Poista kovat uloimmat lehdet artisokasta ja leikkaa uloin kerros keskuksen ja varren ympäriltä kuorimaveitsellä. Poista myös nuppu.

- Viipaloi artisokat ja hiero jokaista viipaletta sitruunalla. Liota kulhossa, jossa on vettä ja sitruunamehua. Käsittely estää lehtien tummumisen.

- Lämmitä neitsytoliiviöljy pannussa.

- Ota artisokat vedestä ja ravista vesi mahdollisimman hyvin pois. Käytä viipaleita rikotussa munaseoksessa. Paista heti kuumassa öljyssä kullanruskeiksi.

- Ota artisokat öljystä ja laita ne talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen öljy imeytyisi paperiin. Mausta heti suolalla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme