Mainos
Mainos

Siskonmakkarakeitto on syksyn suosikkiruoka.

Ainekset

  • 2 litraa vettä
  • puoli kiloa siskonmakkaraa
  • 500 g perunoita
  • 3 porkkanaa
  • 100 g selleriä
  • 100 g palsternakka
  • 100 g lanttua
  • 1 sipuli
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 5 laakerinlehteä
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 5 kokonaista maustepippuria
  • 2 rkl sokeria
  • nippu persiljaa
  • näkkileipää

Valmistusohje

Kuumenna pari litraa vettä ja mausta se liemikuutioilla, laakerinlehdillä ja pippureilla. Kuori juurekset. Leikkaa ne noin sentin kuutioiksi. Perunan voit jättää vähän isommaksi, kun taas sipuli on syytä leikata pieneksi.

Lisää kiehuvaan liemeen ensin lanttu, porkkana ja sipuli ja noin viiden minuutin kuluttua peruna, selleri ja palsternakka.

Kun perunat ovat kypsiä, aloita siskonmakkaran pursottaminen kiehuvaan keittoon. Jos makkaramassaa tarttuu sormiin, kostuta niitä kylmällä vedellä. Kun makkarapallerot nousevat pintaan, ne ovat kypsiä.

Leikkaa valmiiseen soppaan runsaasti persiljaa ja tarjoa lisäksi myös näkkileipää.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme