Mainos
Mainos

Jos löydät tuoreita fenkolinlehtiä, kokeile tätä intialaista lisäkeruokaa. Fenkolin voit korvata pinaatin tai mangoldin lehdillä. Tämä tullisesti maustettu herkku on kotoisin Punjabista, Pohjois-Intiasta.

4 hengelle

  • 500 g varhaisperunoita
  • vettä ja 1 tl suolaa
  • 200 g tuoreita fenkolinlehtiä
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 2 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa (jeeraa)
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 maustemitta asafetidaa (voidaan jättää pois)
  • 1 punainen chili
  • 2 vihreää chiliä
  • 1/2 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 2 dl vettä
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautapannu todella kuumaksi ilman rasvaa. Laita korianterinsiemenet pannulle ja paahda niitä sekoitellen 15-20 sekuntia. Kaada pannulta ja murskaa morttelissa. Pese ja kuori perunat ja pieni tarvittaessa noin 3 sentin paloiksi. Poista fenkolinlehtien paksut ruodit. Halkaise chilit pitkittäin ja raaputa pois siemenet, silppua palot.

2. Keitä perunat suolatussa vedessä juuri ja juuri kypsiksi. Kaada vesi pois ja höyrytä perunat kuiviksi. Lämmitä öljy paistinpannussa ja kuullota kaikkia mausteita suolaa lukuunottamatta runsas minuutti. Lisää chilihakkeet ja kuullota vielä 2-3 minuuttia.

3. Lisää pannulle 2 dl vettä, kiehauta ja lisää tuore korianterisilppu, fenkolinlehdet ja 1 tl suolaa. Keitä hiljaa 10 minuuttia. Sekoita varovasti perunat sekaan ja anna ruoan lämmetä kauttaaltaan. Lisää tarvittaessa suolaa.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme