Mainos
Mainos

Ylijääneistä keitetyistä perunoita saa hyödynnettyä leipomalla makoisaa perunalimppua!

2 limppuun

  • 50 g hiivaa
  • 1 dl öljyä
  • 5 dl piimää
  • 200 g kylmiä, keitettyjä ja raastettuja perunoita
  • 1 ½ tl suolaa
  • 5 dl karkeita ruisjauhoja
  • n. 10 dl erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Murusta hiiva kulhoon. Kuumenna öljy ja piimä 37-asteiseksi. Kaada seos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva liukenee. Lisää perunaraaste, suola ja ruisjauhot. Työstä vehnäjauhot taikinaan vähän kerrallaan, työstä aika kiinteäksi ja notkeaksi taikinaksi. Anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina leivinpöydälle, jaa se ja muotoile kaksi leipää, laita vuokiin. Ripottele niille jauhoja ja anna kohota liinan alla kunnes ne kohoavat nopeasti, kun niitä pistää sormella.

3. Paista uunissa n. 20 minuuttia. Kumoa leivät vuoista ja anna jäähtyä liinan alla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme