Mainos
Mainos

Peuramedaljonkeja ja selleripyreetä

Tämä resepti on peräisin vanhasta tukholmalaisesta Hotel Continentalista, joka oli erikoistunut riistaruokiin. Jotta kastikkeisiin saatiin juuri se oikea riistan säväys, käytettiin usein roquefortjuustoa ja mustaviinimarjahyytelöä.

Neljälle

  • 600 g peuranfileetä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • 20 g voita

Kastike

  • 5 dl lihalientä
  • 2 dl punaviiniä
  • ½ tl timjamia
  • 4 kuivattua katajanmarjaa
  • 1 rkl sinihomejuustoa
  • 1 rkl mustaviinimarjahyytelöä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoa

Pyree

  • 250 g juuriselleriä
  • vettä + suolaa
  • ½ dl kuohukermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita lihaliemi ja punaviini, timjami ja murskatut katajanmarjat. Keitä seosta kokoon, kunnes jäljellä on noin 2 dl. Siivilöi kastikepohja, nosta kasari takaisin liedelle ja vispaa sekaan sinihomejuusto ja mustaviinimarjahyytelö. Lisää kerma, maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Sekoita jauhot tilkkaan vettä ja kaada suurus nauhana kastikkeeseen koko ajan sekoittaen. Anna hautua hiljaa kannen alla.

2. Selleripyree: Puhdista ja kuori sellerit ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Keitä suolavedessä, kunnes sellerit ovat pehmeitä. Ota palat vedestä reikäkauhalla ja survo ne käsin tai hienonna koneella tasaiseksi soseeksi. Sekoita kasarissa sellerisose ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hyvin hiljaa poreillen, kunnes pyree hieman sakenee, mutta on kermaisen pehmeää.

3. Siisti peurafileet ja leikkaa ne 8 palaksi ja nuiji ne medaljongeiksi. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla myllystä. Kuumenna hieman voita paistinpannulla ja paista medaljonkeja pari minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pannulta ja pidä lämpimänä. Kiehauta pannulla tilkka vettä ja vispaa paistoliemi kastikkeen joukkoon.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme