Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Makea ja hapan sopivat mainiosti yhteen. Tässä on yhdistetty terveellinen, pirtsakka pihlajanmarja ja täyteläinen cookies-suklaamurotaikina.

noin 20 kpl

  • 1 pkt cookies-suklaamurotaikinaa (400 g = 2 levyä)
  • 2 dl pihlajanmarjoja

Valmistusohje

Poimi kypsät marjat pihlajasta, joka ei ole liikenneväylien keskellä. Omien kokemuksieni mukaan sellaisesta puusta, jonka marjat ovat mahdollisimman punaisia (haaleampi oranssi marja on mielestäni karvaampi). Voit kokeilla samaa myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla.

Ota taikina sulamaan levyt erilleen 15 min ennen käyttöä tai sulata hyvin varovasti mikroaaltouunissa (30 sek.- 1 min). Sekoita kumpaankin pehmeään taikinalevyyn 1 dl puhdistettuja pihlajanmarjoja. Sekoita sen verran varovaisesti, että marjat eivät mene mössöksi.

Pyörittele käsin taikinalevyistä paksut pötköt ja jaa kumpikin 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi. Litistä pallot mataliksi cookies-pikkuleiviksi, halkaisija 5-7 cm.

Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 5-7 min. Tai laita pikkuleivät 225 asteisen uunin keskitasolle ja ota uunista lämpö pois. Anna pikkuleipien olla tällöin uunissa 10 min.

MUISTA! Pikkuleipiä paistettaessa kannattaa olla tarkkana, että ne eivät pala!

VINKKI: Voit kokeilla samaa myös puolukoilla, karpaloilla tai mustamarja-aronian marjoilla. Viimeksi mainitut marjat hajoavat helposti eli tulos ei ole aivan niin kaunis, mutta täynnä flavonoideja. Mustamarja-aronia ja tumma suklaa sisältävät molemmat paljon terveellisiä flavonoideja!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme