Mainos
Mainos

Oikein maukkaan piirakkataikinan salaisuus on antaa sen levätä kylmässä ja sitten taitella ja kaulita, hieman kuten viinereiden kanssa. Silloin taikina saa oikean, ”lehtimäisen” koostumuksen.

Kahdeksalle

Yhteen isoon piirakkaan

  • 7+1/2 dl sihdattuja spelttijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 300 g voita
  • 1 kananmuna
  • 1 tl etikkaa
  • 1 dl vettä

Täyte

  • 3 keitettyä mustajuurta
  • 2 dl keitettyjä ohraryynejä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Penslaukseen

  • 1 vatkattu kananmuna

Valmistusohje

1. Työstä nopeasti 7 dl jauhoja, suola ja kylmä voi taikinaksi. Vatkaa muna kupissa, lisää etikka ja vesi, ja sekoita taikinaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaulitse taikina aika ohueksi neliöksi. Taittele ensin kolme kertaa toiseen, sitten kolme kertaa toiseen suuntaan. Kaulitse taiteltu taikina uudelleen.

3. Kaulitse puolet taikinasta piirakkapohjaksi pellille ja esipaista 15 minuuttia. Laita täyte pohjalle, mausta suolalla ja pippurilla. Laita loput taikinasta päälle kanneksi ja painele reunat kunnolla kiinni. Pistä kanteen muutamia pieniä reikiä. Penslaa vatkatulla munalla ja paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia. Viipaloi annospaloiksi ennen tarjoilua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme