Mainos
Mainos

Tämä kasvisruoka tulee ruokaisammaksi, jos tarjoilet sen muutaman maukkaan kinkku- tai paahtopaistiviipaleen kera. Käytä mielellään valmista voitaikinaa, ellet ehdi valmistaa taikina itse.

6 palaan

1 satsi piirastaikinaa

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 500 g herkkusieniä tai muita sieniä
  • 3 dl kermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl soijaa
  • 1-2 dl juustoraastetta
  • 250 g pakastettua parsakaalia
  • 1 punainen paprika, hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

3. Viipaloi sienet, paista ne margariininokareessa kattilassa kunnes kaikki neste on haihtunut. Puuteroi päälle jauhot, lisää kerma ja mausta. Keitä hiljalleen ilman kantta 15-20 minuuttia, mausta soijalla.

4. Ryöppää parsakaalit nopeasti.

5. Ota piirastaikina jääkaapista. Kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka, pistele pohja. Esipaista kuorta 10 minuuttia uunissa. Ota vuoka uunista.

6. Kääntele juusto, suurin osa parsakaalista sekä paprikasta muhennokseen ja kaada vuokaan.

7. Kaulitse ylijäämätaikina, ota siitä suikaleita ja laita piiraan päälle. Pistele ruutujen väliin hieman parsakaalia ja paprikaa.

8. Paista kypsäksi uunissa n. 20 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme