Mainos
Mainos

Aineksista tulee 6 annosta. Energiapitoisuus: 483 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Ainekset

  • 200 g parsakaalia
  • 1 kpl sipulia
  • 3 tl rypsiöljyä
  • 300 g kirjolohisuikaleita
  • 0.25 dl sitruunan mehua
  • 0.5 dl vettä
  • 0.5 kpl kalaliemikuutiota
  • 0.25 tl mustapippuria
  • 15 g tuoretta tilliä

Kastike

  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.75 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 8 dl rasvatonta maitoa
  • 100 g Crème Bonjour Katkarapu tuorejuusto
  • 1 kpl sitruunaa
  • 0.25 tl mustapippuria

Lisäksi

  • 240 g (9 kpl) täysjyvälasagnelevyjä

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Paloittele parsakaali kukinnoiksi ja höyrytä muutama minuutti, kunnes ne ovat kypsiä, mutta vielä napakoita.

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista lohisuikaleet. Lisää loppuvaiheessa parsakaali ja sipuli.

Lisää sitruunan mehu, vesi, liemikuution puolikas ja mustapippuri ja hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Hienonna lopuksi joukkoon tilli.

Valmista juustokastike:

Kuumenna öljy kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito erissä ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Sulata joukkoon katkarapu tuorejuusto.

Pese ja raasta sitruunan kuori joukkoon, lisää myös mehu. Mausta pippurilla.

Voitele lasagnevuoka. Kaada voideltuun vuokaan juustokastiketta ja aseta päälle 3 lasagnelevyä. Lisää päälle juustokastiketta ja lohikastiketta. Tee samanlaisia kerroksia (lasagnelevyjä tulee yhteensä 9 kpl), kaikkein päällimmäiseksi juustokastiketta.

Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoamista.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme