Mainos
Mainos

Ruokaisa piiras syntyy piirastaikinasta, munamaidosta ja maukkaasta täytteestä. Tällä kertaa täytteeksi valitaan pinaatti, tomaatti ja fetajuusto. Herkullinen kasvisvaihtoehto joulupöytään.

6 annosta

Piirastaikina

  • 200 g vehnäjauhoja
  • 200 g voita
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 250 g pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl fetajuustoa kuutioina
  • 2 tomaattia

Munamaito

  • 2 munaa
  • 2 dl maitoa
  • 1 t oreganoa
  • 1 tl timjamia
  • 1 tl basilikaa
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Piirastaikina: Kuutioi kylmä voi, lisää jauhot ja nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä viileässä vähintään tunnin ajan tai yön yli. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaaviloi taikina ja levitä irtopohjavuoan pohjalle. Pistele pohja haarukalla ja esikypsennä uunissa 10 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Revi pinaatinlehdet ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota pinaattia ja valkosipulia oliiviöljyssä muutama minuutti. Kuutioi fetajuusto ja viipaloi tomaatit. Vatkaa munat ja lisää joukkoon maito, suola, pippuri ja yrttimausteet.

3. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen. Levitä pinaatti-valkosipuliseos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle fetajuustokuutiot. Kaada päälle munamaito ja asettele päällimmäiseksi tomaattiviipaleet. Paista noin 45 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä 45 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme