Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Pehmeät pitaleivät tuovat vaihtelua hampurilaiskulttuuriin. Pita on perinteinen esimerkiksi Turkissa Kreikassa sekä koko Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa. Leivät kohoavat paistettaessa muodostaen onton taskun, joka leikataan auki ja täytetään.

8 kpl

Pitaleivät

  • 2½ dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 dl Myllyn Paras Durumvehnäjauhoja
  • 2½ dl Myllyn Paras Hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl Myllyn Paras Grahamjauhoja

Sieni-kasvistäyte

  • 1 l kantarelleja
  • ½ rkl rypsiöljyä
  • 1 punasipuli
  • noin 300 g parsakaalin kukintoja
  • 100 g fenkolia suikaleina
  • 1 dl porkkanaa ohuina suikaleina
  • ½ tl cayennepippuria
  • ½-1 tl viherpippuria
  • 1½ tl yrttisuolaa (esim. Herbamare)
  • 100 g raejuustoa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Nyt leivät kannattaa täyttää satokauden raaka-aineilla kuten sienillä. Vaihtelua ja potkua pitaleipien täytteisiin saat erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot ja alusta hyvin taikinaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina 8 osaan ja pyörittele ne pulliksi. Kauli pullat mataliksi pyöreiksi pitaleiviksi (halkaisija 15 cm). Anna leipien kohota leivinliinalla peitettynä lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Onnistuneet pitaleivät kohoavat uunissa kypsyessään korkeiksi kupliksi, leipiä ei saa pistellä

Haihduta puhdistetuista ja pilkotuista kantarelleista ylimääräinen kosteus kuumassa pannussa. Lisää öljy ja paloitellut kasvikset. Paista ainekset nopeasti niin, että kasvikset eivät pehmene liikaa. Lisää mausteet ja tarkista maku.

Täytä pitaleivät sieni-kasvisseoksella ja raejuustolla.

VINKKI: Saat täytteestä ruokaisamman, kun keität joukkoon Myllyn Paras Linssilastuja.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme